Home / Behandelingen / Facings

Facings maken je beschadigde tanden weer mooi

Facings zijn schildjes van porselein of composiet die de tand mooier maken. Je kiest voor facings bijvoorbeeld omdat de kleur of vorm afwijkt van de andere tanden. Het is een esthetische behandeling die de aanblik van je glimlach verfraait.

Wanneer kiezen voor facings?

We plaatsen vooral facings op tanden wanneer mensen niet durven te lachen of onzeker zijn over hun gebit. Het kan de volgende problemen verhelpen:

  • een spleetje tussen tanden opvullen
  • afgebroken hoekjes repareren
  • verkleurde tanden witter maken
  • scheve tanden verbergen

Twee soorten facings voor je tanden

Je hebt de keuze uit porselein en composiet. Wat het beste bij je past, bespreek je met de tandarts. De verschillen zijn:

Facing van composiet

Composiet is hetzelfde materiaal als een vulling. Tijdens de behandeling brengt de tandarts een dunne hechtlaag aan en het eerste laagje composiet. Mogelijk zijn er meer laagjes nodig. De tandarts bouwt de facing tijdens de behandeling op.

De voordelen van composiet zijn dat er slechts één behandeling nodig is, de facing eenvoudig te repareren is bij eventuele schade en dat de prijs lager is dan een porseleinen facing.

Facing van porselein

Een facing van porselein wordt voor jou op maat gemaakt. Voor deze methode zijn twee behandelingen nodig. Bij de eerste afspraak slijpt de tandarts soms een heel dun laagje van de beschadigde tand. Vervolgens maken we digitale afdrukken met de mondscanner. Deze gegevens sturen we door naar het tandtechnisch laboratorium, waar jouw facing gemaakt wordt.

Tijdens de tweede afspraak voorziet de tandarts je tand van een hechtlaag. Daarna plaatsen we de facing.

De voordelen van porselein zijn dat dit materiaal haast niet van een echte tand te onderscheiden is, het verkleurt niet en het gaat langer mee dan een composieten facing.

Wil je meer informatie over facings? Lees er meer over op Alles over het gebit of neem vandaag nog contact met ons op. Je kunt er natuurlijk ook binnenkort naar vragen tijdens je controle bij de tandarts.

Afspraak maken

Wil je hiervoor een afspraak maken? Bel vandaag nog naar 013 – 467 5511. We helpen je graag verder.

 

zomervakantieBeste patiënten,

In verband met de zomervakantie is onze praktijk gesloten tot en met 4 augustus 2024. Vanaf 5 augustus staan wij weer graag voor u klaar!

Voor spoedgevallen kunt u tijdens deze periode contact opnemen met de tandarts spoeddienst via 013-222 5000.

Wij wensen u een fijne zomer en danken u voor uw begrip.

Met vriendelijke groet,

Het team van Tandartspraktijk Inge Schrauwen